Use your Phone (GPRS) as an internet modem – Dutch

Source: http://www.mobielbreedband.nl/detail/gebruik-je-mobiele-telefoon-als-internet-modem/

Het is ontzettend handig voor onderweg, of als je internetverbinding eruit ligt. Telecom aanbieders worden er niet blij van en sommige verbieden het in hun algemene voorwaarden: het gebruiken van de internetverbinding van je mobiele telefoon met een laptop of computer. Zonder gebruik van een applicatie, door een paar makkelijke instellingen in je computer. Bluetooth op laptop / pc en op mobiele telefoon zijn een vereiste.

Om te beginnen is het gewenst om een onbeperkt data abonnement te hebben voor je mobiele telefoon. Als je dit niet hebt loop je het risico dat je eind van de maand een dikke rekening van je provider krijgt. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Dus kijk hiermee uit! Deze handleiding schrijf ik voor het gemak voor een laptop met Nederlandse Windows XP Professional. Details kunnen dus verschillen met andere hard- en software.

De eerste stap is een verbinding opzetten van je mobiele telefoon met je laptop via bluetooth. Schakel op beide apparaten bluetooth in en zoek op je laptop naar je telefoon in de bluetooth console onder configuratiescherm. Stel in met oog op veiligheid een sleutel in en accepteer op je telefoon de binnenkomende verbinding. Mijn laptop verteld me dat er een nieuw standaard modem via bluetooth is gevonden.

Om verwarring te voorkomen met andere mogelijke verbindingen heb ik mijn wireless, netwerk verbinding met kabel en mijn hardware modem uitgeschakeld. In de netwerkverbindingen van je laptop start je de wizard ‘nieuwe verbinding maken’. Kies de volgende serie opties: ‘verbinding met het internet maken’ –> ‘ik wil handmatig een verbinding instellen’ –> ‘verbinding maken via een inbelmodem’.

Geef de verbinding een naam, hier maakt het niet zoveel uit wat je invult. Bij telefoonnummer vul je de gegevens die bij jouw provider horen.

*99***1# is voor KPN, Debitel, Orange, Tele 2 en Telfort gemigreerd van O2.
*99# is voor Vodafone, T-Mobile, Telfort en Proximus.

Zoek bij jouw provider de juiste gebruikersnaam en wachtwoord. Deze zijn te vinden in de afbeelding hieronder. De overige 2 opties onder deze gegevens heb ik uitgezet om te voorkomen dat ik zinloos of per ongeluk het GPRS netwerk belast. Dit in verband met de ‘fair use policy’ en datalimiet van mijn provider, en mijn bankrekening dus. Nu is je verbinding klaar voor gebruik. Waarschijnlijk moet je bij het maken van de verbinding nog wel toegang verlenen op je mobiele telefoon.

gprssettings

Leave a Reply

Your email address will not be published.